Lia Olguța Vasilescu, plasată în arest la domiciliu

Primărița Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a fost plasată în arest la domiciliu, a decis, joi, Tribunalul București. Decizia nu este însă definitivă.

Primărița Craiovei a fost reţinută, miercuri, de procurorii DNA fiind acuzată, între altele, de luare de mită şi spălare de bani.

Lia Olguța Vasilescu a declarat, după ce a părăsit instanța, că „nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”, precizând că va contesta hotărârea.

„Instanța a hotărât arest la domiciliu. Vom contesta. Ce pot să spun e că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Nici măcar procurorul nu a spus azi că în sarcina mea s-ar fi reținut vreo mită, că aș fi luat bani de undeva. Eu construiesc un stadion la Craiova, un spital, se fac reabilitări, foarte multe lucruri. Din asta se câștigă capital social. Noi, primarii, să nu mai facem nimic, să ne ducem acasă”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

În acest dosar, Olguța Vasilescu este acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi că a primit apoi mită în calitate de primar.

Lia Olguța Vasilescu a fost aleasă primar al Craiovei în 2012, după ce fostul edil, Antonie Solomon a fost și el arestat pentru fapte de corupție.  Aceasta  și-a început campania electorală cu mesajul ”Justice for Craiova” – Dreptate pentru Craiova.

Olguța Vasilescu și-a anunțat oficial candidatura cu un concert susținut în Bănie de Goran Bregovic, iar alături i-a fost și Radu Mazăre, fost primar al Constanței, și el anchetat pentru corupție.

Însă procurorii DNA susțin că spectacolul lui Goran Bregovic a fost plătit la cererea Olguței Vasilescu de o firmă interesată să obţină contracte cu Primăria Craiova. Anchetatorii precizează că patronii mai multor firme i-ar fi acordat Olguței Vasilescu sprijin financiar deoarece știau că aceasta avea influenţa la nivel central şi local.

Presupusele infracțiuni ale primăriței PSD nu s-ar opri aici. Olguța Vasilescu ar mai fi cerut șpăgi, sub forma unor sponsorizări, de la alte firme care aveau contracte cu primăria pentru a reabilita faţade ale unor clădiri din oraş. Imobilele din centrul Craiovei trebuiau să fie înfrumusețate până în mai 2014, atunci când a avut loc Festivalul Shakespeare la Craiova.

Lia Olguța Vasilescu a intrat în politică la 17 ani, fiind prezentată drept unul dintre fondatorii PRM, partid condus mulți ani de Corneliu Vadim Tudor. Din 2007 a trecut la PSD, fiind aleasă un an mai târziu senator PSD. Anul trecut, Olguța Vasilescu anunța că va candida pentru un nou mandat la primăria Craiovei.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS