Confidenţialitate

Legea offshore, agreată de coaliție. Merge vineri în Parlament pentru a fi adoptată | AUDIO

După ani de amânări, forma proiectului legii offshore a fost agreată de liderii Coaliției și va fi trimisă Parlamentului vineri în vederea adoptării. Odată promulgată, legea va permite exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că proiectul prevede că din exploatarea hidrocarburilor statul român va câştiga 60%, iar companiile care scot gazul 40%.

„Evident că o producție suplimentară de gaze naturale care să contribuie la completarea necesarului intern și, de ce nu, în măsura în care această producție ar putea depăși chiar necesarul intern să meargă și la export, poate contribui la o configurare mai aproape de așteptările românilor care evident că-și doresc un gaz mai ieftin și respectând regulile pieței libere care sunt importante în orice stat democratic”, a spus Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit președintelui Senatului, legea offshore va fi votată prin procedură de urgență.

Sursa foto: Unsplash / Zbynek Burival

Citește și: Nicolae Ciucă: Pachetul de 1.77 de miliarde de lei face parte din pachetul total de 5.2 miliarde. Diferența va fi asigurată din fonduri europene | AUDIO