Confidenţialitate

Lapte mai ieftin în multe supermarketuri începând de la 1 mai | AUDIO

De astăzi, laptele este mai ieftin în multe supermarketuri. Marile rețele comerciale au acceptat să scadă prețului laptelui românesc, la solicitarea autorităților și de comun acord cu procesatorii. Totuși, reducerea nu s-a aplicat de azi în toate magazinele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Magazinul Carrefour de la Piața Unirii din București vindea sâmbătă un sortiment de lapte cu 8,69 de lei litrul. Azi, același sortiment costa 6,95 de lei – o ieftinire cu 20%.

Sursa foto: Europa FM / Manuela Nicolescu

Ieri am cumpărat de la Kaufland Barbu Văcărescu un litru de lapte cu 7,99 lei. Azi, la același magazin, litrul de lapte de la aceeași fabrică se vindea cu 6,39 de lei: un preț cu 20 de procente mai mic.

Sursa foto: Europa FM / Manuela Nicolescu

Același lanț de magazine nu a redus însă prețul laptelui în toate locațiile. De exemplu, la Kauflandul de pe Șoseaua Olteniei, în zona Apărătorii Patriei, angajații ne-au spus că nu au primit nicio informare privind scăderea prețului la laptele românesc.

Răspunsuri asemănătoare am primit și de la magazinul Lidl de pe Bulevardul Basarabiei, precum și de la Mega Image Barbu Văcărescu, în apropierea stației de metrou Aurel Vlaicu.

Bogdan Chirițou, preşedintele Consiliului Concurenţei: Nu vom vedea reducerea de preț în toate magazinele din prima zi

De altfel, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu spunea încă de vineri la Europa FM că e posbil să dureze câteva zile până când această măsură se va aplica în toate magazinele, ţinând cont că trebuie renegociate contractele cu fiecare producător.

„Evident că, fiind vorba de sute de magazine și un număr destul de mare de producători, nu o să vedem probabil din prima zi în toate magazinele la toți producătorii reducerea aceasta de preț. Să-i spunem… promoția aceasta”, a spus Bogdan Chiriţoiu la Europa FM.

Lapte mai ieftin timp de 6 luni

Marile rețele comerciale ar urma să vândă laptele mai ieftin timp de 6 luni, pentru a relansa consumul. Fermierii spun că preţul de achiziţie al laptelui nu depaseste 2,20 de lei, mult sub costurile de producție şi avertizează că riscă să intre în faliment.

Autori: Manuela Nicolescu și Raul Bambu

Sursa colaj foto: Europa FM, Shutterstock

Citește și: Scumpiri record la zahăr în majoritatea statelor din Uniunea Europeană | AUDIO