Confidenţialitate

Lansarea noului film din seria Bond, amânată de coronavirus

În contextul situației generate de noul coronavirus, lansarea mondială a noului film al francizei Bond va fi amânată până în luna noiembrie, au anunțat producătorii, miercuri, relatează Variety.

Apariția pe marile ecrane lungmetrajului “No Time to Die” era programată inițial pentru începutul lunii aprilie.

Avanpremiera urma să aibă loc la 31 martie, la Royal Albert Hall din Londra, în prezența a 5.000 de invitați.

Dată fiind actuala situație, filmul va fi lansat în Marea Britanie pe 12 noiembrie, iar în restul lumii pe 25 noiembrie.

“MGM, Universal şi producătorii Michael G. Wilson şi Barbara Broccoli au anunţat, astăzi, că, după o evaluare atentă a pieţei mondiale de cinema, lansarea filmului poate aştepta şi va fi reprogramată pentru noiembrie”, potrivit unui comunicat oficial.

În lume, numărul infecțiilor a depășit 94.000, iar al deceselor 3.200, majoritatea în China.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, rata mortalității infecției cu noul coronavirus a ajuns la 3,4% pe plan global, peste cea a gripei sezoniere, care nu depășește 1%.

Al 6-lea caz de coronavirus a fost raportat, miercuri, în România.

Ministerul Sănătății a aprobat 4 scenarii după care se va acționa în cazul în care numărul de infectări cu noul tip de coronavirus va exploda.

Bilanţul deceselor provocate de epidemia de coronavirus a urcat la 107 în Italia. Epidemia a luat aploare în ultimele două săptămâni, mai cu seamă în nordul Peninsulei. Școlile și universitățile din Italia vor fi închise, de joi, până pe 15 martie.

Cel din urmă film din franciza 007, al cincilea care îl are în rol principal pe actorul englez Daniel Craig, este regizat de americanul Cary Joji Fukunaga.

Precedentul film al francizei, Spectre a generat încasări de aproape 900 de milioane de dolari în anul 2015.

În contextul epidemiei de coronavirus, cinematografele din China au amânat, de asemenea, lansarea filmelor Mulan şi Sonic the Hedgehog.

Filmul “No Time to Die” va fi lansat în Marea Britanie pe data de 12 noiembrie 2020, lansarea din Statele Unite va avea loc pe 25 noiembrie 2020, iar în celelalte țări datele urmează să fie anunțate.

Datele comunicate de distribuitorul oficial în Romania, Forum Film Romania, pentru lansările cinematografice din următoarea perioadă (Mulan, Black Widow, Artemis Fowl, Soul, ‚Candyman și Jungle Cruise) rămân neschimbate. Pentru mai multe detalii puteți consulta programul pe https://www.cineforum.ro/date-premiere-forum-film/