La Radio cu Andreea Esca și pilotul comandant Andreea Lițescu – VIDEO

A escaladat vârful Mont Blanc, este pasionată de arte marţiale, dar s-a îndrăgostit de zbor iar pasiunea ei a reușit să o transforme într-un timp scurt în pilotul comandant Andreea Lițescu.

Andreea Lițescu are puțin peste 30 de ani și este prima femeie comandant de la Wizz Air. “A fi pilot nu are legătură cu a fi femeie sau bărbat, are legătură cu a fi capabil să-ţi îndeplineşti atribuţiunile”, zice Andreea Lițescu, atunci când este întrebată cum se simte într-un domeniu dominat până acum de bărbați.

Andreea Lițescu a zburat și cu modele IAR 46, Zlin 142, Cessna 172, Diamond, Piper sau Seneca, dar și cu cele de linie folosite azi de companiile aeriene.

„Din ziua în care am plecat în Suedia pentru a începe orele la simulator, am ştiut că viaţa mea nu va mai fi niciodată la fel. După numai cinci săptămâni, mi s-a dat aprobare să zbor pe Boeing 737.

La prima vedere, mi s-a părut cam mare, dar m-am descurcat foarte bine pe prima mea cursă comercială Bucureşti-Arad-Barcelona”, își amintește doamna comandant.