Confidenţialitate

La Protecția Consumatorilor reclamațiile online se depun doar după program

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a oferit posibilitatea transmiterii online a sesizărilor, doar că după program.

O situație greu de înțeles pentru orice utilizator de Internet, obișnuit să poată folosi serviciile la orice oră, spre desobire de cazul în care ar apela la funcționari direct la sediile insituțiilor, care au de regulă un program nesincronizat cu activitățile populației active.

”În situaţia în care nu aţi ajuns la o înţelegere cu vânzătorul sau cu administratorul unităţii, atunci aveţi dreptul să depuneţi o reclamaţie la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Primirea reclamaţiilor de la consumatori se face la sediile Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor sau la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, in functie de raza teritoriala in care isi desfasoara activitatea operatorul economic reclamat.

Conform prevederilor legale reclamaţiile şi sesizările se fac în format scris sau în format electronic sau se depun personal.

Pentru a depune o reclamaţie în format electronic vă rugăm să completaţi FORMULARUL DE SESIZARE ONLINE”, scrie pe site-ul anpc.ro în secțiunea dedicată informațiilor despre reclamații.

Luni dimineață, în Deșteptarea, Vlad Petreanu și George Zafiu au descoperit pe site-ul ANPC că există un program de funcționare inclusiv pentru sesizările online.

După difuzarea informației la Europa FM și viralizarea imaginii cu programul, autoritatea pentru protecția consumatorilor a reacționat, modificând mesajul care apare ”la terminarea programului”, însă menținând posibilitatea de a face sesizările online doar atunci când funcționează și birourile ANPC.

În locul unui mesaj în care este comunicat ”programul de depunere a reclamațiilor online”, atunci cînd dați click pe DEPUNERE FORMULAR ONLINE acum este afișat ”programul de funcţionare al instituţiei”. Așadar, dacă aveți o sesizare pe care doriți să o transmiteți online ANPC ar trebui să luați în calcul următoarea informație:

”Vă informăm că programul de funcţionare al instituţiei noastre este:

Luni: 8:30 – 16:30

Marti: 8:30 – 16:30

Miercuri: 8:30 – 16:30

Joi: 8:30 – 18:30

Vineri: 8:30 – 16:30

Vă mulțumim pentru întelegere!”