La mulți ani, Toto Cutugno – VIDEO

Toto Cutugno, pe numele său real, Salvatore Cutugno, s-a născut pe 7 iulie 1943, la Fosdinovo, Toscana, Italia.

Cântărețul a scos primul album, “Questo fragile amore”, în 1970, alături de grupul  Toto e i Tati.

S-a făcut cunoscut ca autor de melodii în Franța, odată cu preluarea unei melodii de-ale lui, intitulată “Africa”, de către Joe Dassin, cu titlul “L’ete Indien”.

Devine și mai cunoscut tot datorită lui Joe Dassin, pentru care a compus o altă melodie intitulată “Et si tu n’existais pas”.

În 1976, Toto Cutugno a participat pentru prima dată la Festivalul de la Sanremo cu un alt grup format de el, Albatros, unde a ocupat locul 3.

În 1980 ocupă locul 1 la Festivalul de la Sanremo cu melodia “Solo noi”.

În 1983 câștigă Festivalul de la Sanremo cu melodia “L’italiano”, care a fost preluată și tradusă de-a lungul timpului de mulți interpreți în diverse limbi.

Toto Cutugno a cântat pentru prima oară în România în 1993, la festivalul Cerbul de Aur.

De-a lungul carierei, a compus melodii pentru Mireille Mathieu, Joe Dassin, Dalida, Adriano Celentano, Domenico Modugno, Claudia Mori, Drupi, Fausto Leali sau Santino Rochetti.

Toto Cutugno a înregistrat 18 albume și a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume. Este primul cantautor care a câștigat marele premiu al festivalului Sanremo (”Solo noi”, 1980) și singurul cantautor italian care a câștigat marele premiu la Eurovision (”Insieme”, 1990).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS