La mulți ani, Ștefan Bănică! – VIDEO

Miercuri, în Deșteptarea, îl sărbătorim în direct pe Ștefan Bănică. Invitat să cânte, în premieră la radio, primul extras pe single de pe noul album “Picat din Lună”, piesa “Ea mi-a pus cătușele”, Ștefan Bănică a descoperit că  Vlad Petreanu și George Zafiu i-au pregătit o mulțime  de surprize.

L-am așteptat cu un tort pe Ștefan Bănică, dar ceea ce a urmat l-a luat prin surprindere pe artist. În direct, prin telefon, au intrat prietenii săi, colegii alături de care a jucat în seria ”Liceenii”, dar și Andreea Esca, de la care am aflat una dintre întâmplările amuzante trăite alături de Ștefan Bănică în New York.

Ștefan Bănică împlinește azi 50 de ani. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1989, la clasa profesorului Ion Cojar. Încă din perioada studiilor liceale a apărut în filme — ”Eroii nu au vârstă” (serial TV, regia M. Constantinescu, 1984) — iar în perioada facultății a început să joace în piese de teatru — ”Drum spre adevăr” de N. Munteanu, regia Adriana Popovici, 1987, Teatrul Studenților Casandra; ”D’ale carnavalului” de I.L. Caragiale, regia Ion Cojar, 1989, Teatrul Studenților Casandra; ”Bună seara, d-le Wilde!” după Oscar Wilde, regia Ion Cojar, 1989, Teatrul Studenților Casandra — și în filmele ”Liceenii”, regia Nicolae Corjos, 1986; ”Extemporal la dirigenție”, regia Nicolae Corjos, 1987; ”O călătorie de neuitat”, serial TV, regia Geo Saizescu, 1988.

A susținut mii de concerte în țară, toate sold-out, iar acum se pregătește pentru un nou turneu. Printre orașele în care va concerta în următoarele săptămâni se numără Pitești, Craiova, Timișoara, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Alexandria, Constanța, Galați, Bacău și Buzău.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS