La mulți ani, Marc Anthony!

Marc Anthony, pe numele real Marco Antonio Muńiz, împlinește sâmbătă 48 de ani. Este considerat de Guiness Book of World Records drept cel mai bine vândut artist latino din toate timpurile. În cariera sa de până acum, Marc Anthony a câștigat de cinci ori premiul Grammy și a vândut peste 12 milioane de albume în întreaga lume. Este remarcat pentru vocea sa de tenor, pentru numerele de salsa și balade.

Născut în New York, pe 16 septembrie 1969, într-o familie modestă de portoricani romano-catolici, artistul a primit numele după cel al cântărețului mexican Marco Antonio Muńiz.

A fost descoperit de producătorul David Harris, când avea doar 12 ani, fiind angajat pentru a cânta pe fundalul unei producții. În timpul sesiunilor de înregistrări i-au fost remarcate calitățile sale de compozitor, și a așa a ajuns să înregistreze „Boy, I’ve Been Told”, un hit care a ajuns în topurile americane.

Și-a început cariera ca vocalist pentru Freestyle music and Underground New York House music acts. Și-a schimbat numele pentru a nu crea confuzie între el și artistul mexican și a lucrat ca backing vocalist pentru Menudo și Latin Rascals.

În 1988, Marc Anthony a lansat primul album, ”Rebel”.

Marc Anthony a jucat și în mai multe producții cinematografice, printre cele mai cunoscute fiind „East Side Story” (1988), „Carlito’s Way” (1993), „Natural Causes” (1994), „Hackers” (1995), „Big Night” (1996), „The Substitute” (1996), „Bringing Out The Dead” (1999), „Man on Fire” (2004), „El Cantante Hector Lavoe” (2007), iar în anul 2010 a jucat în serialul TV, „HawthoRNe”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS