La mulți ani, Loredana Groza! – VIDEO

Sâmbătă este ziua Loredanei Groza, una dintre cele mai populare și apreciate artiste din România.

Nu întâmplător, acesta este și Weekendul Special Loredana la Europa FM, unul în care chiar artista își spune povestea vieții și modul în care s-au născut piesele sale de succes.

Născută la 10 iunie 1970, la Onești, județul Bacău, Loredana Groza a început să cânte de la vârsta de 3 ani, pasiunea sa continuând în timpul școlii primare și al liceului. A studiat vioara timp de 8 ani și a urmat cursuri de balet.

Primul spectacol pe o scenă, în fața unui public numeros, a fost pentru Loredana Groza cu Cenaclul Flacăra. La o reprezentație în Onești a grupului creat de Adrian Păunescu, Loredana a participat la o preselecție fără ca părinții ei să știe.

Avea 13 ani atunci când Adrian Păunescu i-a prezis atunci ca va ajunge o mare artistă, după cum povestește la Europa FM.

Loredana, o viaţă în muzică – GALERIE FOTO

La 14 ani a participat la o preselecție televizată la un concurs „Cântarea României”, în Focșani, unde a fost remarcată de producătorii televiziunii naționale Dumitru Morosanu și Jolt Kerestely. Așa a primit invitația de a participa la „Steaua fără nume” – cel mai prestigios concurs TV de talente al acelor vremuri. La începutul lui 1986 a câștigat ”Steaua fără nume” cu cele mai mari note acordate vreodată, fiind și cea mai tânără câștigătoare. Nu împlinise încă 16 ani.

Mulți au ajuns să o compare cu Madonna, Regina Muzicii Pop, pentru modul în care a reușit să se reinventeze cu fiecare lansare și să rămână o artistă iubită și apreciată timp de mai multe decade consecutiv. Despre cum vede ea acest succes și poveștile din spatele hiturilor care o definesc, aflăm pe 10 și 11 iunie, în Weekendul Special Loredana, la Europa FM.

Întrebată ce ar face dacă ar putea da timpul înapoi, Loredana mărturisește la Europa FM ca ar fi dorit să dăruiască mai mult dar și să petreacă timp mai mult alături de familie.

Artista spune că de ziua ei nu-si doreste prea multe:

Weekend Loredana: Povestea Loredanei, în lumina diamantelor Teilor

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS