Confidenţialitate

Bryan Adams, la aniversare

Bryan Adams s-a născut pe data de 5 noiembrie 1959, în Kingston, Ontario, iar după ce la vârsta adolescenței s-a angajat pentru a câștiga bani și a-și cumpăra o chitară destinul său a fost pecetluit pe scenă.

Primul său album, intitulat chiar ”Bryan Adams” , a fost lansat în 1980. A urmat albumul ”You Want It You Got It”, dar în același timp a început să colaboreze cu alte trupe pentru a compune piese ca ”Don’t Let Him Know”, ”No Way to Treat a Lady”, ”Teacher Teacher” și ”Edge Of A Dream”.

Albumul care a spart topurile a fost ”Cuts Like a Knife”, lansat în 1983, cu single-ul ”Straight from the Heart”, care a fost între primele 10 cântece în Billboard Hot 100 chart.

Albumul a ajuns pe locul opt în TOP Billboard 200. Al patrulea album a fost ”Reckless”, lansat în 1984, care a devenit imediat un succes. Cuprindea hituri ca ”Summer of 69”,”Heaven”, ”Run to You” și ”It’s Only Love”. Albumul a urcat pe primele locuri în Billboard 200, iar ”Heaven” a urcat pe primul loc în Billboard Hot 100. Deja toate lansările lui Bryan Adams se dovedeau un real succes.

În 1983 a câștigat Juno Awards pentru Solistul vocal al anului, iar anul următor a câștigat mai multe premii la Juno Awards, secțiunile Albumul anului, Solistul vocal al anului, compozitorul anului, Producătorul anului. În 1985 Juno Award pentru Albumul anului și Solistul vocal al anului au fost câștigate tot de Bryan Adams. În același an, a împărțit premiul pentru Compozitorul anului cu Jim Vallance. Un an mai târziu, a cucerit MTV Video Music Awards, secțiunea Cea mai bună performanță video pentru clipul ”It’s Only Love”.

De asemenea, a câștigat Juno Awards pentru Solistul vocal al anului. Anul 1987 i-a adus Juno Award pentru Solistul vocal al anului, dar și titlul Vedeta canadiană a anului. Este doar începutul unui lung șir de distincții pe care începe să le primească an de an.

Anul acesta, Bryan Adams se află într-un turneu internațional în Asia, Europa și America.