La mulți ani, Bruce Springsteen!

Pe numele complet Bruce Frederick Joseph Springsteen, artistul s-a născut la 23 septembrie 1949 în Long Branch, New Jersey. Prima chitară a primit-o cadou de la mama lui în 1956. Este cadoul care i-a schimbat viața, dar și care nu s-a mai despărțit mulți ani.

Începând din 1970, Bruce Springsteen a cîntat alături de diferite formații, iar în 1973 a semnat un contract cu Columbia Records și a editat primul său album, „Greetings From Asbury Park”, care a trezit însă reacții nu tocmai încurajatoare. Totuși, criticii i-au apreciat talentul și au scris că este un artist de urmărit. Următorul album „The Wild, the Innocent, and the E Street Shuffle”, l-a adus pe Bruce Springsteen pe coperta „Time” și „Newsweek” și i-a stabilit locul între artiștii cei mai apreciați.

Bruce Springsteen a câștigat 20 de Grammy Awards, două Globuri de Aur, un Oscar (2013) și fost nominalizat drept unul dintre cei opt Artiști ai Deceniului trecut de revista Rolling Stone. A primit distincția Kennedy Center în 2009, pentru contribuția sa la cultura americană, iar în 2013 a fost onorat de American Academy of Arts and Sciences.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS