Confidenţialitate

La Constanţa, turiştii şi localnicii vor avea la dispoziţie aproape 400 de biciclete, prin bike-sharing

390 de biciclete vor fi puse la dispoziția localnicilor și a turiștilor în câteva săptămâni, în orașul Constanța, prin noul sistem de bike-sharing. Bicicletele se pot folosi gratuit cu un card de utilizator, minim 10 minute, doar de persoanele au mai mult de 14 ani.

Potrivit unui comunicat transmis, marți, de Primăria Constanța, sistemul a fost dezvoltat în cadrul proiectului „Black Sea Bike – Diversification of the tourism services in Constanța – Balchik cross border region by bike – BSB” și urmărește utilizarea bicicletei ca o alternativă la alte mijloace de transport poluante.

Astfel, orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la agențiile SPIT din Constanța, un card de utilizator. Cu acest card va putea să ridice, de la oricare din cele 24 de stații amplasate în oraș, o bicicletă. Rețeaua acoperă și conectează zonele importante ale orașului Constanța și stațiunii Mamaia.

Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiții. Astfel, trebuie să fie înregistrați în sistem, să se încadreze în intervalul orar 7.00 – 24.00, de luni până duminică, iar ultima închiriere se poate face cu maxim două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22.00.

Echipamentul va putea fi ridicat și returnat de la orice stație de biciclete în regim self-service, dar utilizatorul poate închiria simultan o singură bicicletă.

Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni.

Sistemul de bike-sharing va fi întrerupt în lunile de iarnă, cel puțin în perioada 1 decembrie – 1 martie, sau atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile.

Proiectul „Black Sea Bike – Diversification of the tourism services in Constanța – Balchik cross border region by bike – BSB” face parte din Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013.