Confidenţialitate

La 7 ani de la moartea polițistului Gigină, procesul bate pasul pe loc. Gabriel Oprea nu s-a prezentat la cel mai recent termen de judecată

Au trecut 7 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină. Într-o seară ploioasă de 20 octombrie 2015, agentul cădea cu motocicleta într-o groapă nesemnalizată din Capitală, pe când deschidea coloana oficială a fostului vice-premier Gabriel Oprea, deși acesta nu avea vreo urgență oficială de rezolvat.

Avocatul care îi reprezintă pe părinții polițistului Bogdan Gigină susține că apărarea face tot posibilul ca procesul să bată pasul pe loc, astfel încât faptele să se prescrie într-un an.

Potrivit lui Cătălin Crăciunescu, Gabriel Oprea nu s-a prezentat la cel mai recent termen de judecată, desfășurat la începutul lunii octombrie.

Legea prevede că răspunderea penală se stinge la „8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani”. Potrivit Codului Penal, uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Gabriel Oprea, despre moartea polițistului Gigină: A fost un accident