Confidenţialitate

Gabriel Oprea, despre moartea polițistului Gigină: A fost un accident

Preşedintele Uniunii Naționale pentru Progresul României a avut, duminică, la ieșirea din secția de vot, o discuţie în contradictoriu cu două persoane pe tema accidentului rutier în urma căruia a murit poliţistul Bogdan Gigină.

Fost ministru al Internelor, Gabriel Oprea a susținut că, în acest caz, a primit de la instanţă o hotărâre definitivă şi irevocabilă conform căreia este nevinovat, notează Agerpres.

Întrebat de cele două persoane dacă îi este ruşine pentru cele întâmplate, el a răspuns: “Nu mi-e ruşine. Am primit o hotărâre definitivă şi irevocabilă. A fost un accident. Nu am făcut eu groapa. Nu eu mă ocup de gropile Bucureştiului ca ministru de Interne. Eu nu candidez. Nu era viteză. Se mergea sub viteza legală. Şi eu trec la fel (pe lângă crucea ridicată la locul accidentului – n.r.). Mi-am dat demisia din toate funcţiile, m-am dus la Înalta Curte şi mi-a dat o hotărâre definitivă şi irevocabilă că sunt nevinovat. (…) Eu m-am luptat pentru drepturile militarilor şi poliţiştilor”.

În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Bogdan Gigină, în vârstă de 28 de ani, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din Bucureşti, în urma căruia a suferit leziuni care i-au cauzat decesul.

La momentul producerii accidentului, ministrul se deplasa către locuinţa sa.