Confidenţialitate

KOVESI: Dosarul lui Gabriel Oprea privind coloanele oficiale, aproape de final

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat la Interviurile Europa FM că dosarul coloanelor oficiale, în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu, este aproape de finalizare.

În acest moment, procurorii așteaptă de la Ministerul de Interne calcularea prejudiciului din acest dosar.

”Ne apropiem de finalizare. Mai sunt dispuse câteva activități și așteptăm răspunsuri de la instituții și sper eu, în curând, o să avem o soluție în acest dosar. Mă refer la calcularea prejudiciului, noi am reținut în dosar comiterea unei infracțiuni de abuz în serviciu, care are și un prejudiciu. În prezent, așteptăm ca structurile Ministerului de Interne să ne calculeze contravaloarea acestui prejudiciu (n.r. prejudiciul pentru folosirea coloanelor oficiale).”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Întrebată dacă prejudiciul va fi calculat separat în cazul lui Gabriel Oprea și în cazul fostului procuror General, Tiberiu Nițu, șefa DNA a spus că nu poate oferi informații în acest caz.

”Nu pot să vă spun în acest moment, dar o să aflați când se poate face publică această informație. Pot să vă spun că noi am cerut să se calculeze prejudiciul în dosar.”

Așadar, dosarul lui Gabriel Oprea va fi gata după ce Ministerul de Interne va calcula prejudiciul.

”Depindem de răspunsuri de la alte instituții. Dacă acele răspunsuri vin în timp scurt și soluția noastră va fi în timp scurt. Până ieri, luni, știu că nu veniseră răspunsurile”, a declarat Kovesi.