Confidenţialitate

Iohannis reacționează la imaginile cu profesorul care purta mască de carnaval și încuraja elevii să facă la fel | AUDIO

Șeful statului a reacționat, în conferința de presă de miercuri, la imaginile în care un profesor de la Liceul Sportiv din Oradea s-a filmat în sala de clasă cum îi îndeamnă pe elevi să nu poarte mască la ore. Bărbatul şi elevii apar, în imagini, cu măşti de carnaval.

Comportamentul profesorului de la Liceul Sportiv din Oradea este unul care nu poate fi tolerat, spune președintele Klaus Iohannis:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicaliștii au reacționat și ei la imaginile viralizate rapid pe rețelele sociale. Comportamentul profesorului din Oradea care îi îndeamnă pe elevi să nu poarte mască este periculos şi ilegal, consideră preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hancescu.

El a spus la Europa FM că legea educaţiei permite sancţionarea profesorului.

”Este un lucru periculos și, cu siguranță, nu încurajăm”, spune, la Europa FM, Simion Hancescu:

Inspectoratul Școlar de la Bihor a depus plângere penală pe numele profesorului de la liceul sportiv din Oradea care s-a filmat în clasă, purtând o mască de carnaval, îndemnându-i pe elevi să nu respecte regulile.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Cristian Tănase, spune la Europa FM că nu au mai fost semnalate astfel de cazuri în rândul altor profesori.