Confidenţialitate

Sindicaliștii din Educație condamnă gestul profesorului ce și-a îndemnat elevii să nu poarte mască la ore | AUDIO

Comportamentul profesorului din Oradea care îi îndeamnă pe elevi să nu poarte mască este periculos şi ilegal, consideră preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hancescu.

El a spus la Europa FM că legea educaţiei permite sancţionarea profesorului.

Este un lucru periculos și, cu siguranță, nu încurajăm.

Sunt și situații în care unii nu pot purta mască din cauza unor afecțiuni medicale, dar dacă vin cu un document de la medicul de medicina muncii, se poate preda online.

Dar a instiga elevii să nu poarte mască, nu este în regulă și contravine prevederilor legale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Legea permite sancţionarea profesorului din Bihor pentru abatere disciplinară, iar sancţiunile pornesc de la avertisment până la tăierea salariului sau chiar desfacerea contractului de muncă. Decizia o va lua o comisie de anchetă a Inspectoratului Şcolar, a explicat liderul FSLI, Simion Hancescu.

Inspectoratul Școlar de la Bihor a depus plângere penală pe numele profesorului de la liceul sportiv din Oradea care s-a filmat în clasă, purtând o mască de carnaval, îndemnându-i pe elevi să nu respecte regulile.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Cristian Tănase, spune la Europa FM că nu au mai fost semnalate astfel de cazuri în rândul altor profesori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reamintim, un profesor de la Liceul Sportiv din Oradea s-a filmat în sala de clasă cum îi îndeamnă pe elevi să nu poarte mască la ore.

Bărbatul şi elevii apar, în imagini, cu măşti de carnaval.