Confidenţialitate

Iohannis: Nu am o problemă cu persoane de etnie maghiară, ci cu politicienii PSD | AUDIO

Președintele Iohannis a susținut o declarație de presă în care a anunțat încetarea stării de urgență pe data de 14 mai și, totodată, instituirea stării de alertă pe teritoriul României.

În cadrul declarației, însă, președintele a readus în discuție problema autonomiei Ținutului Secuiesc.

Klaus Iohannis a subliniat că “nu are o problemă cu persoanele de etnie maghiară, ci cu politicienii care încearcă să promoveze asemenea legislații”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Declarațiile președintelui: 

“Nu pot să menționez o temă pe care am adus-o în discuție săptămâna trecută. Este chestiunea din parlament care ține de autonomia Ținutului Secuiesc. Am făcut atunci niște afirmații și sper că s-au înțeles bine.

Menționez că nu am o problemă cu persoanele de etnie maghiară, îi cunosc, am avut mulți colegi, îi respect cei mai mulți sunt oameni de trabă. Problema pe care o am este cu politicienii, în special cu cei din PSD, care au încercat să promoveze legislație care privește autonomia Ținutului Secuiesc. Este surprinzător, supărător.

Au încercat să se scoată PSD-iștii, și au introdus legislația în Senat, unde au picat-o. Culmea, în Senat, a trecut, tot tacit, o altă inițiativă UDMR, un fel de cod administrativ în varianta lor. Acest cod prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal. 

De data aceasta, PSD nu poate spune că nu a știut, fiindcă această inițiativă a trecut prin comisiile Senatului, unde membrii PSD au votat “pentru”.

Nu voi tolera apariția unor astfel de legi care aduc în discuție autonomia Ținutului Secuiesc.”