Confidenţialitate

Klaus Iohannis anunță numele premierului: Îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală

Consultările cu partidele și formațiunile parlamentare pentru desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru s-au încheiat, iar președintele Klaus Iohannis susține o declarație la ora 14:00 pentru a anunța numele acestuia. Alice Iacobescu și Cătălin Striblea analizează anunțul președintelui într-o Ediție Specială la Europa FM.

Redăm integral declarația președintelui Klaus Iohannis

„Președintele României, Klaus Iohannis: Bună ziua!

S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și Grupul minorităților. Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru și, în acest format, am avut o discuție pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o.

În consecință, îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă, aici de față, pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere.

Domnule Prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes și vă dau cuvântul!”

Redăm integral declarația lui Nicolae Ciucă

„Vă mulțumesc, domnule Președinte! Bună ziua!

În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlamentul României, astfel încât să putem să realizăm un Guvern care să asigure stabilitatea țării. Practic, cetățenii români așteaptă de la noi stabilitate și soluții, pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia de COVID-19, criza energetică și, de asemenea, să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR.

Este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanțial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiții solide și foarte bine aplicate în România, precum și un program de măsuri sociale, astfel încât să poate să fie acoperite toate problemele create de situația de criză în care ne găsim.

Vă mulțumesc foarte mult și sperăm ca începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale!”

Sursa foto: Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Partidele din noua coaliție de guvernare, chemate la Cotroceni pentru consultări cu președintele României | AUDIO

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE