Klaus Ioahnnis, despre desemnarea lui Dacian Cioloș: E nevoie de un premier independent sau tehnocrat

Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloș a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis, pentru funcția de premier.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că soluția agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepții, este cea a unui guvern de tehnocrați.

”După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicată în scandaluri, o persoană integră. Este nevoie să fie promovaţi miniştri performanţi, este nevoie de partide fără corupţi, este nevoie ca partidele să facă curăţenie în interior şi să nu promoveze persoane suspectate de corupţie”, a spus șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a spus că e nevoie de oameni noi în politică, pentru că nu poate fi așteptată revigorarea clasei politice doar din interiorul partidelor.

”Este cu siguranță nevoie de oameni noi și am încurajat oameni tineri să intre în politică. Fără oameni noi este greu de presupus că vom avea o clasă politică nouă. Asta nu înseamnă că cei vechi trebuie să plece. Cei vechi care sunt buni trebuie să rămână. Este nevoie să afirm că România rămâne fermă pe calea europeană și orice guvern vom avea trebuie să fie sprijinit de Parlament, de partidele politice pentru a lua măsuri care să garanteze o creștere economică sustenabilă”, a declarat președintele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și  Cine este Dacian Cioloș, premierul desemnat de Klaus Iohannis

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS