Confidenţialitate

Kenya: Sute de elefanți, antilope, zebre și alte erbivore au murit în 9 luni din cauza secetei | AUDIO

În Kenya, sute de elefanți, antilope, zebre și alte erbivore au murit din februarie și până în octombrie din cauza secetei. Este cea mai gravă situație din ultimii 40 de ani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Kenya, motorul economic al Africii de Est, este o destinaţie turistică majoră de pe continent, în special datorită faunei sale. Aceasta însă este acum decimată de lipsa hranei și a apei.

14 specii de erbivore sunt afectate în mod special de secetă, explică ministrul Turismului. Din februarie și până luna trecută au murit peste 200 de elefanți, mai mult de 500 de antilope gnu, aproape 400 de zebre și zeci de girafe și bivoli.

Ministrul a anunţat că autorităţile au instalat „provizii de fân pentru speciile ameninţate”. Nu doar animalele sălbatice sunt în pericol. Râurile şi fântânile secate, păşunile transformate în ţărână au provocat moartea a peste un milion şi jumătate de bovine în Kenya.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Șeful ONU: Fără un acord istoric privind clima, vom fi ruinați. Decalajul dintre țările dezvoltare și cele sărace, cea mai mare problemă de la COP27 | AUDIO