Ken Howard, preşedintele sindicatului actorilor de la Hollywood, a murit la vârsta de 71 de ani

Ken Howard, preşedintele SAG-AFTRA (Sindicatul actorilor de la Hollywood), care a jucat în numeroase seriale TV de succes, precum „Dinastia” şi „Verdict crimă”, a murit la vârsta de 71 de ani, informează lexpress.fr.

Potrivit unui comunicat al SAG-AFTRA, Ken Howard a murit miercuri, la Los Angeles. Cauza decesului său nu a fost precizată.

Ken Howard a coordonat fuziunea dintre SAG (Screen Actors Guild), un sindicat al actorilor din cinematografie, pe care îl conducea din 2009, şi AFTRA (Federaţia artiştilor din Radio şi Televiziune din Statele Unite), în anul 2012.

Noua organizaţie sindicală astfel rezultată apără interesele şi drepturile unui număr de peste 160.000 de actori.

”Ken a fost un lider care ne-a inspirat, iar moartea lui înseamnă o mare pierdere pentru SAG-AFTRA”, a spus actriţa Gabrielle Carteris, una dintre vedetele serialului ”Beverly Hills 90210”, membră la rândul ei în SAG-AFTRA.

Ken Howard a jucat şi într-un alt serial de succes din anii 1990, ”Melrose Place”, o producţie TV despre viaţa unor tineri frumoşi şi seducătoi dintr-un cartier de lux din Los Angeles.

În anii 1980, l-a interpretat pe avocatul Garrett Boydston în serialul ”Dinastia” şi a apărut în mai multe episoade din serialul ”Verdict crimă”, alături de celebra Angela Lansbury.

Recent, Ken Howard a jucat şi în serialul de comedie ”30 Rock”, în care i-a avut parteneri pe Tina Fey şi Alec Baldwin.

Recompensat în 1970 cu un premiu Tony pentru rolul jucat în spectacolul de teatru ”Child’s Play”, pus în scenă pe Broadway, Ken Howard a câştigat şi un premiu Emy, pentru rolul din miniseria TV ”Grey Gardens”.

În ultimii ani, s-a aflat pe afişele mai multor filme de mare succes pe plan internaţional, precum ”Michael Clayton” (2007), ”Rambo IV” (2008) şi ”The Judge” (2014). A interpretat ultimul său rol în lungmetrajul ”Joy”, a cărui actriţă principală, Jennifer Lawrence, a câştigat pentru acel rol un Glob de Aur şi a primit o nominalizare la Oscar.

Sursă: News.ro

Articole Similare