Confidenţialitate

Kaufland retrage din magazine sucul de mere și vișine de 3 litri, marca „Vreau din România”. Produsul depășește valoarea admisă de patulină | AUDIO

Kaufland retrage de la comercializare sucul de mere şi vişine la 3L, marca „Vreau din România”. Retailerul a luat această măsura preventiv pentru a proteja consumatorii, din cauza depăşirii valorii admise pentru patulină în acest produs. Furnizorul sucului este este compania „Mărul Argintiu S.R.L.” din Fălticeni, judeţul Suceava.

Este retras strict sucul de mere şi vişine la 3L din lotul 417, cu data de valabilitate 17 noiembrie 2022. Sucul a fost comercializat în magazinele Kaufland în perioada 17 martie – 3 mai 2022.

Ce pot face persoanele care au cumpărat sucul de mere și vișine la 3 litri marca „Vreau din România”

Cei care au cumparat sucul din acest lot sunt rugaţi să nu îl consume. Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna şi își vor primi banii inapoi, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Ce este patulina

Patulina este o micotoxină produsă de o varietate de mucegaiuri. Principala sursă de producere a acestei micotoxine este reprezentată de merele mucegaite. Specialistii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătații au propus ca doza maximă tolerabilă de patulină pentru consumul uman să fie 0.4 μg/kg corp/ zi.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Europenii caută tot mai des mâncare și haine ieftine, pe fondul creșterii prețurilor, arată o analiză Bloomberg | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.