Preşedintele Iohannis, despre vizita premierului în Israel: Dăncilă nu vorbește pentru România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că îl îngrijorează „secretomania” vizitei premierului Viorica Dăncilă în Israel.

Şeful statului a subliniat că prim-ministrul „nu vorbeşte în această deplasare pentru România, ci pentru Guvern”.

Această vizită pe care o face premierul şi – se pare – şi preşedintele Camerei Deputaţilor în Israel are câteva ciudăţenii:nu au venit la discuţii, nu a plecat doamna prim-ministru cu nici un fel mandat acolo.

A vorbit, deci, doar în numele şi pentru Guvern şi nu pentru România.

Însă nu acest lucru m-a îngrijorat cel mai mult, ci secretomania în care s-a organizat această plecare. Nu am mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă, să anunţe seara tîrziu înainte de plecare acest lucru, fără să anunţe agenda, fără să se ştie de fapt ce caută acolo.

Aşa, în vizită turistică, poate să plece oricine oricînd, dar dacă pleacă persoana care conduce Guvernul ar trebui să se ştie mai multe„, a spus Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Bacău.

Președintele a vorbit şi despre vizita preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în Israel.

În ceea ce priveşte vizita preşedintelui Camerei, mai mare secret. S-a aflat că a plecat acolo doar după ce a ajuns acolo.

Nu ştiu care sunt dedesubturile acestei abordări, cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo„, a afirmat şeful statului.

Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa că, la revenirea în ţară, premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Camerei vor explica ce au făcut acolo.

„Sper ca după revenire să aibă bunul simţ şi să explice românilor ce au făcut acolo„, a adăugat el.

Întrebat cum va gestiona probleme cu Guvernul în cazul politicii externe, el a răspuns: „O să găsesc o soluţie„.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS