Confidenţialitate

Jumătate dintre sfert-finalistele Openului de la Madrid sunt românce

Patricia Maria Țig, Sorana Cârstea, Simona Halep și Irina Begu fac furori în turneul patronat de Ion Țiriac.
Țig, numărul 134 WTA, a învins-o cu 6-3, 6-4 pe americanca Madison Keys, a 25-a jucătoare a lumii după ce în runda precedentă a eliminat-o și pe Sloane Stephens. Venită din calificări, românca de 21 de ani o va înfrunta în continuare pe australianca Samantha Stosur, diseară, după ora 22:30.
Invitată pe tabloul principal, Sorana Cârstea a trecut în optimi de Laura Siegemund 6-4, 7-6 și va juca după ora 17 cu Dominika Cibulkova.
Cea mai spectaculoasă victorie i-a aparținut din nou Irinei Begu, care a revenit după ce a pierdut primul set la tie break și a învins-o cu 6-4, 6-4 pe Christina Mchale. Begu va juca pentru un loc în smeifinale cu Simona Halep, de la ora 15. Halep a trecut ieri fără probleme de Timea Bacsinzky, 6-2, 6-3.
Este pentru prima dată în istorie când 4 jucătoare române de tenis ajung în sferturile de finală ale unui turneu de asemenea nivel. Openul de la Madrid este de categorie Premier Mandatory și oferă premii în valoare totală de aproape 5 milioane de euro. Patricia Maria Țig, Sorana Cârstea, Simona Halep și Irina Begu și-au asigurat fiecare până acum câte 225 000 de euro și 390 de puncte WTA.