Confidenţialitate

Judecata de Joi, cu Cristian Tudor Popescu: Pandemie? Pandeție!

Gândirea managerului României, Streinu Cercel, privindu-i pe cei de peste 65 de ani este o preluare umanitară a ideii lui N. Ceaușescu din ultimele luni de viață, de a mâna toți pensionarii în blocuri tip cămine de nefamiliști la periferia orașelor, cu bucătăria și grupul sanitar comune pe etaj.

Rareș Bogdan îi amenință pe miniștrii Boloș, Oroș, Popescu și Alexe „să-și bage mințile-n cap” că altfel „ies și îi spulber public”.

De ce? Păi, dacă nu-i spun și lui ce măsuri se iau la guvern, ca să-și poată alimenta papagalul de pe flașnetă…

Ce rezultă din asta: că un ministru din guvernul Orban, indiferent ce-ar face, e bun dacă-i raportează zilnic lui R. Bogdan, în schimb e o catastrofă și trebuie executat în văzul lumii dacă nu îl bagă în seamă pe același R. Bogdan.

Deoarece platforma IMM Invest pentru înscrierea în programul de credite garantate de stat a crăpat în prima jumătate de oră de la deschidere, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a amenințat în cel mai pur stil pesedist: „Probabil aceleași personaje care aruncă cu noroi în tot ce face guvernul au atacat site-ul IMM Invest. Nicio problemă. Vom afla cine este în spatele acestui atac și îi vom prezenta public”.

A trecut aproape o săptămână, platforma tot nu merge, și dl Cîțu n-a apărut la televizor târând pe cineva de guler. O fi mai greu, în caz că e vorba de niște servere și aitiști din parohia sa.

De ce nu poartă mască președintele SUA? Nu știu dacă Trump vorbește cu scuipat, în schimb e sigur că scuipă cu vorbe. Masca l-ar împiedica să facă asta…

I’m not a doctor”, zice marele bișnițar de la Casa Albă, cu aerul că, deși n-are patalama, știe el mai bine decât toți doctorii din America și din lume, așa că „Hai la hidroxiclorochină, hidroxiclorochină, hidroxiclorochină, că e bună și o să fie bine!”.

Acum, studii ale specialiștilor americani arată limpede că hapul lui Trump mai degrabă omoară bolnavii de covid decât îi vindecă. În cel mai bun caz, e apă sfințită.

Iar ministrul Sănătății ne anunță că vom produce și noi nu știu câte tone de hidroxiclorochină.

Îngerii care deservesc Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților sunt la terapie intensivă, de aceea a fost dus IPS Pimen la București cu elicopterul MAI. Firesc, dacă ne gândim la colaborarea atât de rodnică între sfinția sa și respectivul minister înainte de 1989.

Dar, atenție, preasfântul e internat la „Matei Balș”. Și e cam în etate – dacă scapă, să nu-l închidă pe undeva Streinu Cercel…

Președintele Iohannis a anunțat ieri că după 15 mai nu va mai fi nevoie să tot facem declarații ca să ieșim din casă. Dar numai după 15 mai, a repetat președintele – până atunci, stați în casă!

Pariem, stimați Europeni FM, că în dimineața asta se vor găsi niște inși care să țipe la polițiști că de ce mai cer declarație, n-a zis președintele că nu mai e nevoie?

Cristian Tudor Popescu la Judecata de Joi, în Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.