Jodie Foster a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood – GALERIE FOTO

Actriţa americană Jodie Foster a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood în cadrul unei ceremonii care a avut loc, miercuri după-amiază, pe Hollywood Boulevard din Los Angeles, informează Reuters.

Jodie Foster Walk of Fame din Hollywoo (10)

”Această ceremonie de dezvelire a stelei de pe Walk of Fame reprezintă ceva la care m-am gândit şi am visat dintotdeauna. Copiii mei m-au întrebat: «de ce nu ai o stea pe Hollywood Boulevard?». Iar eu le-am spus că aştept ocazia de a primi una în calitate de regizor, iar producătorii de la Sony au făcut ca visul meu să devină posibil”, a declarat Jodie Foster.

Jodie Foster Walk of Fame din Hollywoo (12)

La eveniment a fost prezentă şi actriţa Kristen Stewart, care a interpretat rolul fiicei personajului jucat de Jodie Foster în thrillerul ”Panic Room” (2002).

Jodie Foster Walk of Fame din Hollywoo (16)

”A făcut totul atât de tânără, a impresionat la Yale, a câştigat Oscaruri, a devenit o cineastă împlinită, şi-a întemeiat o familie şi, cu toate acestea, a rămas o femeie obişnuită şi «cool» şi amabilă”, a declarat Kristen Stewart. 

Jodie Foster Walk of Fame din Hollywoo (14)

Steaua dedicată actriţei Jodie Foster este cea de-a 2.580-a de pe Hollywood Boulevard. Ea va fi amplasată în faţa cinematografului TCL Chinese IMAX.

Jodie Foster Walk of Fame din Hollywoo (15)

Stelele de pe Hollywood Boulevard sunt atribuite de Camera de Comerţ din Los Angeles.

Jodie Foster, născută pe 19 noiembrie 1962, este o actriţă, regizoare şi producătoare americană, care a câştigat de două ori premiul Oscar, cu rolurile interpretate în filmele ”Acuzata/ The Accused” (1988) şi ”Tăcerea mieilor/ The Silence of the Lambs” (1991).

A fost nominalizată de alte două ori la Oscar pentru prestaţiile sale din filmele ”Şoferul de taxi/ Taxi driver” (1977) şi ”Nell cea sălbatică/ Nell” (1994).

S-a remarcat şi în alte filme de succes, precum thrillerul SF ”Contact” (1997), ”Anna şi Regele/ Anna and the King” (1999), ”Camera de refugiu/ Panic Room” (2002), ”Jurnal de bord/ Flightplan” (2005), ”Castorul/ The Beaver” (2011) şi ”Elysium” (2013).

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS