Jocurile Mario, cele mai bine vândute serii de jocuri video din lume – VIDEO

Jocurile seriei care îl au ca protagonist pe Mario s-au vândut în peste 555 de milioane de exemplare, potrivit guinnessworldrecords.com.

Franciza de gaming Mario cuprinde peste 180 de titluri, iar până pe 16 februarie 2016 jocurile Mario s-au vândut în 555,35 de milioane de unități.

Personajul fictiv a apărut pentru prima dată într-un joc video în iulie 1981, în titlul Donkey Kong, purtând numele de Jumpman. Mario este o creație a japonezului Shigeru Miyamoto și, la scurt timp, a devenit mascota companiei japoneze Nintendo.

Mario este un instalator italian, scund și îndesat, cu păr șaten și mustață neagră, care locuiește în Mushroom Kingdom (Regatul Ciupercilor). El este îmbrăcat cu un tricou roșu și o salopetă albastră și poartă o pălărie cu inițiala M.

Înfățișarea standard a personajului nu este schimbată aproape niciodată. Alte personaje importante ale seriei sunt: Princess Peach, Bowser, Toad, Wario, Donkey Kong și Yoshi.

Jocurile ale căror titluri includ numele Mario abordează o gamă largă de genuri, precum arcade, racing, puzzle, RPG etc. Fiecare dintre acestea formează, la rândul său, alte serii de jocuri, precum Super Mario, Mario Kart, Mario Party etc.

Succesul francizei a dus la apariția a trei seriale de animație, volume de benzi desenate și a filmului Super Mario Bros, din 1993, regizat de Rocky Morton.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS