Confidenţialitate

Al treilea studiu de fezabilitate pentru A8, depus incomplet. Proiectul nu se mai află pe lista priorităților guvernamentale | AUDIO

Încă un proiect de autostradă bate pasul pe loc. Este vorba de drumul de mare viteză  A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș, cel care leagă Moldova de Ardeal.

Al treilea studiu de fezabilitate,  după ce primele două au fost făcute de mântuială, a fost depus imcomplet, avertizează mai multe organizații neguvernamentale.

A8 ar trebui să lege Târgu Mureș de Târgu Neamț. Mai mult, organizațiile susțin că proiectul pentru această autostradă a fost ”retrogradat” în lista de priorități a guvernului.

Autostrada A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș nu mai este în lista guvernamentală a priorităților de investiții în decada 2020-2030.

Cătălin Urtoi, vicepreședintele Asociației împreună pentru A, în emisiunea Deșteptarea:

„A fost retrogradat în urma unor coeficienți, coeficienți pe care noi i-am comunicat ieri domnului ministru că sunt, practic, făcuți din pixul politic. Toți cei care mă aud ar trebui să știe că în momentul de față această autostradă, atât de importantă și atât de mult cerută de toată Moldova, a fost retrogradată efectiv politic. Practic, ea a ajuns pe locul 17 în acel tabel.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mihai Bucureșteanu

Citește și: Benzina și motorina, mai scumpe de la 1 ianuarie. Ministerul Finanțelor a publicat noile accize | AUDIO