Confidenţialitate

Jihadistul Abdeslam, interogat în Franța

Salah Abdeslam, singurul membru în viaţă al comandourilor jihadiste care au comis atentatele teroriste din 13 noiembrie din capitala Franței, este audiat astăzi la Palatul Justiției din Paris.

 

 

Salah Abdeslam a fost adus la palatul Justiției în zorii zilei sub o supraveghere maximă, într-un convoi care l-a transportat de la închisoarea unde este încarcerat. Convoiul a fost escortat de unitatea de elită a jandarmeriei franceze și de un elicopter. Se așteaptă ca Abdeslam să fie audiat pe durata întregii zile de către judecătorii antitero care l-au pus deja sub acuzare încă din 27 aprilie, când a fost extrădat din Belgia în Franța.

Tânărul radicalizat este singurul protagonist direct al atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, aflat acum în mâinile justiției franceze.

Abdeslam este cel care i-a adus pe cei trei atentatori sinucigași la Stade de France. El însuși trebuia să-și detoneze vesta cu explozibili la Paris, dar s-a răzgândit în ultimul moment și a figut apoi să se ascundă în Belgia. Se crede că acesta ar fi avut legături și cu Najim Laachraoui, cel suspectat că s-a aruncat în aer în cazul atentatelor din 22 martie soldate cu 32 de morți la Bruxelles.