Confidenţialitate

Japonia: Guvernul vrea să-i încurajeze pe tineri să bea mai mult alcool pentru a stimula economia și organizează un concurs de idei pentru campanie

Japonia îi îndeamnă pe tineri să bea mai mult alcool pentru a stimula economia. Din cauza pandemiei, barurile și alte localuri care vând alcool au fost lovite din plin de restricții, ceea ce a dus la scăderea vânzărilor și a veniturilor din impozitul pe băuturi alcoolice. Soluția guvernului? Lansarea unui concurs pentru a-i încuraja pe tineri să bea mai mult.

Potrivit CNN, Guvernul japonez se confruntă cu o problemă neobișnuită: tinerii săi nu beau suficient.

Așa că Fiscul nipon organizează „Sake Viva!”, un concurs de idei promoționale ori tehnici de vânzare pentru a „stimula cererea de alcool în rândul tinerilor”.

Aplicațiile sunt deschise până pe 9 septembrie.

Finaliștii vor fi invitați la o consultare a experților în octombrie, iar în noiembrie, la Tokyo va avea loc turneul final.

Câștigătorul va primi sprijin pentru ca planul său să fie comercializat.

Însă nu toată lumea este de acord. Competiția și agenția fiscală sunt criticate pentru această campanie, despre care unii spun ca nu ține cont de riscurile pentru sănătate.

Dacă în trecut, Ministerul japonez al Sănătății avertiza cu privire la pericolele consumului excesiv de alcool, acum un purtător de cuvânt al Ministerului a refuzat să comenteze concursul agenției fiscale atunci când a fost contactat de CNN.

Citește și: Scoția: Campanie cu produse de igienă intimă feminină, promovată de un bărbat. Val de indignare şi numeroase critici pe internet

Foto: Shutterstock