Confidenţialitate

Scoția: Campanie cu produse de igienă intimă feminină, promovată de un bărbat. Val de indignare şi numeroase critici pe internet

În Scoţia, un bărbat a fost ales să promoveze accesul gratuit la produse de igienă intimă feminină. Acest lucru a provocat indignare şi numeroase critici. Inclusiv fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova a spus că este o decizie „ridicolă”.

Jason Grant, un fost antrenor personal, este responsabil pentru promovarea în şcolile, colegiile şi universităţile din Dundee, un oraş la nord de Edinburgh, a unei legi care prevede accesul de acum gratuit în Scoţia la tampoane şi absorbante.

De asemenea,  bărbatul trebuie să se asigure că această campanie este finanţată corespunzător şi să încurajeze discuţiile despre menstruaţie şi menopauză.

„Este complet ridicol”, a scris Martina Navratilova pe Twitter. „Am încercat vreodată să-i învăţăm pe bărbaţi cum să se bărbierească sau să aibă grija de prostata lor? Este absurd”.

În replică, Jason Grant a declarat că faptul că este bărbat îl va ajuta să încurajeze discuţii mai deschise.

„Deşi afectează direct femeile, menstruaţia este o problemă pentru toată lumea”, a scris el pe Twitter.

Citește și: Atenție la mesajele prin care vi se cere autentificarea sau schimbarea parolei de Instagram! Cum acționează hackerii și ce notificări sunt false

Foto: graingerpr