Jackie Chan va fi recompensat cu Oscar onorific

Actorul Jackie Chan se numără printre cineaştii care vor fi recompensaţi în acest an cu premii Oscar onorifice, în luna noiembrie, la Los Angeles, au anunţat, joi, reprezentanţii Academiei de film americane (Academy of Motion Pictures Arts and Sciences – AMPAS), instituţia care atribuie aceste trofee prestigioase, potrivit Reuters.

Jackie Chan, în vârstă de 62 de ani, s-a născut la Hong Kong şi a devenit un star la Hollywood, graţie francizei ”Rush Hour” şi unor filme precum ”Kung Fu Panda” şi ”The Karate Kid”.

Ceilalţi trei cineaşti care vor fi recompensaţi în acest an cu Oscaruri onorifice, la gala Governors Awards 2016, sunt regizorul de documentare Frederick Wiseman, editorul de film Anne V. Coates şi directorul de casting Lynn Stalmaster.

Cheryl Boone Isaacs, preşedintele AMPAS, a făcut o declaraţie de presă, joi, în care a spus că cei patru laureaţi din acest an reprezintă ”adevăraţi pionieri şi legende în domeniile lor de măiestrie artistică”.

Cei patru laureaţi din acest an îşi vor primi Oscarurile onorifice la cea de-a 8-a ediţie a galei Governors Awards, ce va avea loc pe 12 noiembrie, la Ray Dolby Ballroom din Los Angeles.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS