Confidenţialitate

Ionel Arsene a scăpat de extrădare pe motiv că ar fi „labil psihic”. Ministrul Justiției din România: „Așteptăm să vedem rezultatul expertizei medicale” | AUDIO

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a scăpat pentru moment de extrădare. Motivul invocat de avocații baronului PSD este că acesta ar fi „labil psihic”, sesizând CEDO în acest sens. Curtea de Apel din Bari a suspendat predarea condmnatului fugar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Judecătorii de la Curtea de Apel din Bari au suspendat pentru moment extrădarea lui Ionel Arsene, pe motive medicale invocate de inculpat.

Magistrații din Italia vor analiza dacă acesta are probleme psihice, după ce avocații lui Arsene au spus că inculpatul ar suferi de patologii grave, inclusiv de natură neuropsihiatrică, neputând fi extrădat în România.

Mai exact, afecțiunea lui Arsene ar fi „tulburare depresivă severă”, existând un „risc foate mare” să se sinucidă dacă ar fi adus într-un penitenciar din România.

Ministerul Justiției, Alina Gorghiu, a precizat că CEDO nu s-a pronunțat până în prezent cu privire la acest caz, ci doar Curtea de Apel Bari, care a suspendat predarea.

„Așteptăm să vedem rezultatul expertizei medicale. În acest moment, predarea sa este consființită printr-o hotărâre a Curții de Casație din Italia și această hotărâre este definitivă. Momentan, predarea lui este doar amânată. În funcție de ce se va evidenția în expertiza medicală vom ști ce urmează”, a spus Alina Gorghiu.

Recent, Avocații lui Arsene, care este condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență, au mai sesizat CEDO pentru că în România acestuia i s-ar încălca dreptul la viață, fiind supus la tratamente inumane/degradante.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Interpol, Republica Moldova: Ilan Șor a părăsit Israelul și nu se știe unde se află în prezent | AUDIO