Iohannis: Sunt îngrijorat de evoluția epidemică. Revenirea la starea de urgență, ultima soluție | AUDIO

Klaus Iohannis a făcut joi apel la români să se ferească în continuare de coronavirus, respectând măsurile de igienă și distanțare și purtând masca de protecție.

Totodată, șeful statului a declarat că „virusul nu pleacă în vacanță, virusul este în comunitate. Virusul nu pleacă nici dacă votează Parlamentul sau opoziția.”

Președintele s-a declarat îngrijorat de evoluția cazurilor de coronavirus.

A subliniat însă că revenirea la starea de urgență este „ultima soluție”.

Iohannis spune despre moțiunea anunțată de PSD că este un gest „lipsit de bun simț politic”, iar „acuzațiile sunt nefondate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Principalele declarații:

Aceste patru TIR-uri, fiecare cu propria dotare de secție ATI, care pot fi folosite unde este nevoie, și pentru pacienți COVID, și pentru orice alte situații. Vor fi gestionate de IGSU și vor fi folosite la nevoie. Este rezultatul unui parteneriat frumos, iată că se poate. Sunt dotări de ultimă oră. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați, din partea Guvernului, IGSU, firme private, fundații, voluntari.

Referitor la epidemie, sunt îngrijorat. Am văzut în fiecare zi un număr mare, zic eu, de noi cazuri. Cred că este cazul să mai subliniez câteva lucruri. S-a renunțat la multe restricții și s-au luat acele măsuri de relaxare. Dați-mi voie să fiu clar, virusul nu pleacă în vacanță, virusul este în comunitate. Virusul nu pleacă nici dacă votează Parlamentul sau opoziția.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Am constatat că în zona politică, în special din opoziție, apar acuzații politice ciudate pentru această perioadă. Feriți-vă, dragi români, de virus. Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț, foarte importante. Igiena mâinilor este extrem de importantă. Nu vrem să reimpunem măsuri de restricție. Sunt norme minimale, dar foarte importante.

Cum vedeți atitudinea PSD privind la faptul că va sesiza CCR pentru că Guvernul nu a mai cerut vot în Parlament pentru prelungirea stării de alertă?

Guvernul a procedat conform legii. Felul în care a procedat Guvernul este și corect, legal, oportun. Măsurile în vigoare sunt mai puține decât în prima fază. Este o abordare utilă, de bun simț. Fac scandal de dragul scandalului. PSD nu face decât să inducă nesiguranța în populație.

Cum vedeți moțiunea de cenzură anunțată de PSD?

Este un instrument al opoziției, dar să fii cu moțiune într-o situație de criză sanitară, mi se pare greșit și lipsit de bun simț. Acuzațiile sunt nefondate. Pentru ce să demiți Guvernul? Fiindcă a luat măsurile la timp?

Despre impozitarea pensiilor speciale, este o măsură care trebuie judecată, vreau s-o citesc în detaliu înainte să fac o afirmație dacă o promulg sau nu.

Revenirea la starea de urgență este ultima soluție. Eu mă gândesc că totuși vor funcționa măsurile luate până acum.

 

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, joi, alte 320 de infecții cu coronavirus.

Bilanţul epidemiei a ajuns la 23.080 de cazuri de SARS-CoV-2.

Dintre acestea, 16.308 au fost declarate vindecate, cu 191 mai multe decât miercuri.

Numărul deceselor a urcat la 1.473.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS