Preşedintele Iohannis: ”Cu un premier trimis în judecată, suntem unici”

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că nu este implicat în discuțiile privind moțiunea de cenzură a PNL, dar ”ar fi un rezultat bun dacă ar trece”. Șeful statului a adăugat: ”Cu un astfel de premier, trimis în judecată, suntem unici”.

”Nu sunt implicat deloc în moțiune și nici în negocierile dintre partide. Dar ar fi un rezultat bun dacă ar trece moțiunea”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a fost întrebat și dacă a discutat cu Victor Ponta sau cu ceilalți reprezentanți ai coaliției de guvernare despre situația premierului după trimiterea acestuia în judecată.

”Aștept ca cei care au în puterea lor să schimbe această situație total nefericită pentru România, să o facă, și la asta m-am referit când am spus că trecerea moțiunii ar fi un lucru bun. Nu fiindcă aș vrea neapărat să subliniez că susțin public o moțiune a PNL, ci datorită faptului că această moțiune ar rezolva o problemă foarte mare a României – faptul că are un prim-ministru trimis în judecată. Suntem unici în sensul negativ cu un astfel de prim-ministru”, a spus Iohannis, citat de Mediafax.

Moţiunea de cenzură depusă de PNL a fost semnată de 180 de parlamentari. Liberalii ar mai avea nevoie de aproximativ 100 de voturi pentru ca Executivul să fie demis. Documentul va fi dezbătut şi votat, marţi, 29 septembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS