Confidenţialitate

Ioana Ene Dogioiu, despre comasarea alegerilor prezidențiale cu parlamentare: Klaus Iohannis are nevoie de argumente pentru o funcție europeană | AUDIO

Alianța electorală PNL – PSD: la asta lucrează acum coaliția de guvernare în spatele ușilor închise. Este luată în calcul o nouă alianță politică PSD-PNL și „un program de țară” pentru toate alegerile. Afirmația a fost făcută de liderul PSD – Marcel Ciolacu. Premierul ar putea anunța mâine când vor fi organizate cele 4 reprize de alegeri din acest an.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul PSD Marcel Ciolacu spune că sunt „şanse foarte mici” să fie comasate şi alegerile prezidenţiale cu cele parlamentare

„Eu doresc mâine să anunț tot calendarul de alegeri. Dacă venim în fața românilor cu un proiect pentru anumite alegeri, venim cu un proiect de țară pentru toate alegerile”, a spus Marcel Ciolacu.

PSD și PNL încearcă să facă din două programe electorale: unul singur. Iar dacă fac alianță, cele două partide susțin că vor să asigure stabilitate în țară și să lupte cu partidele extremiste, spune Marcel Ciolacu.

„Nu este o negociere pe funcții. Sunt două programe de armonizat în ceea ce privește o stabilitate a României. Împotriva extremismului din România una dintre soluții este o alianță electorală sau o alianță politică”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ioana Ene Dogioiu: „Planurile au fost deja făcute: Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu și sunt livrate pe măsură ce ne apropiem de momentele importante”

Realizatoarea emisiunii Piața Victoriei, Ioana Ene Dogioiu, spune că președintele Klaus Iohannis este artizanul acestei mari alianțe între PSD și PNL, pentru a-l ajuta să câștige o funcție la nivel european:

„Domnul Iohannis are nevoie de niște argumente pentru a pretinde o funcție europeană. Ori dacă va reuși această mare alianță la București împotriva extremismului – chiar dacă ea este o ciudățenie politică – o va prezenta ca pe o mare victorie. Planurile au fost deja făcute: Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu și sunt livrate pe măsură ce ne apropiem de momentele importante”, a spus Ioana Ene Dogioiu.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Liderul AUR, bănuit că vrea să destabilizeze Republica Moldova. Simion: „Nu ne dorim să mai existe președinție, parlament, guvern la Chișinău” | AUDIO