Confidenţialitate

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la Interviurile Europa FM – VIDEO

Miercuri, la Interviurile Europa FM, a venit ministrul Transporturilor. Ioan Rus a vorbit despre când și cum se va construi Autostrada Pitești – Sibiu, dar și ce se întâmplă cu proiectul autostrăzii Comarnic – Predeal.

Anca Grădinaru a discutat cu ministrul Transporturilor și despre autostrada Transilvania, extinderea Metroului, dar și despre Centura de Sud a Capitalei, plină de gropi și denivelări.

Pentru a treia oară în ultimii 11 ani, Ministerul Transporturilor se răzgândește și caută o nouă soluție de construire a Autostrăzii Comarnic-Brașov, reiese din răspunsurile ministrului Ioan Rus date la Interviul Europa FM. Acesta a explicat că actuala înțelegere cu firmele din consorțiul Vinci – Strabag – Aktor ar putea pica. În schimb, autostrada Comarnic-Brașov ar putea fi construită inclusiv cu bani europeni, așa cum este prevăzut în master Planul General de Transport pe care Bruxellesul urmează să-l aprobe până luna viitoare.

Cât despre un acord politic naţional pe infrastructură, ministrul Transporturilor a catalogat această idee drept “un vis frumos”, explicând că așteaptă momentan ultimul cuvânt de la Comisia Europeană, care va finanța o mare parte din lucrări, după care va merge din nou la șeful statului.

Tot la Interviul Europa FM, ministrul Ioan Rus a asigurat că autostrada Piteşti-Sibiu va fi gata până în 2020. Potrivit acestuia, studiul de fezabilitate durează un an, iar apoi pot începe lucrările.