Confidenţialitate

Interviurile Europa FM: Ministrul Ioan Rus caută o nouă soluţie pentru Autostrada Comarnic-Braşov

Pentru a treia oară în ultimii 11 ani, Ministerul Transporturilor se răzgândește și caută la o nouă soluție de construire a Autostrăzii Comarnic -Brașov.

Invitat la Interviurile Europa FM, ministrul Ioan Rus, a explicat că actuala înțelegere cu firmele din consorțiul Vinci – Strabag – Aktor ar putea pica. În schimb, autostrada Comarnic Brașov ar putea fi construită inclusiv cu bani europeni, așa cum este prevăzut în master Planul General de Transport pe care Bruxellesul urmează să-l aprobe până luna viitoare.

https://soundcloud.com/europafmromania/interviurile-europa-fm-ioan-rus-cautam-solutii-noi-pentru-comarnic-brasov

Anul trecut, Ministerul Transporturilor a semnat o înțelegere cu grupul Vinci – Strabag – Aktor. Potrivit înțelegerii, cele trei firme urmau să facă cei 53 de km în parteneriat public privat, pentru un cost total de 8,5 miliarde de euro, sumă pe care statul urma să o plătească constructorilor în rate, în următorii 26 de ani.

Autostrada Comarnic Brașov ar trebui să fie continuarea autostrăzii București –Ploiești, care nici măcar după 7 ani, nu are intrare în capitală.
La Interviurile Europa FM, ministrul Transporturilor a explicat că lucrările vor fi reluate în acest an.

https://soundcloud.com/europafmromania/interviuri-europa-fm-ioan-rus-despre-intrarea-in-bucuresti-de-pe-soseaua-bucuresti-ploiesti

….Iar Până la găsirea unei soluții care să ușureze traficul către munte, Ministerul Transporturilor vrea să construiască o șosea nouă către Brașov, paralelă cu DN1, mai spune Ioan Rus.

https://soundcloud.com/europafmromania/interviurile-europa-fm-ioan-rus-face-sosea-paralela-cu-dn-1