Confidenţialitate

Hunedoara: Trafic îngreunat pe DN7 din cauza precipitațiilor abundente din ultimele ore. 7 persoane, evacuate din gospodării inundate în Orăștie | VIDEO

Circulația rutieră se desfășoară pe un singur fir, alternativ, pe DN 7,în zona localității Orăștie, județul Hunedoara, din cauza acumulării de apă pe carosabil, la intrarea pe autostrada A1 Sibiu-Deva, ca urmare a precipitațiilor din ultima perioadă. Se estimează reluarea traficului în condiții normale în jurul orei 16:00. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din cauza precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele ore, râul Romos s-a revărsat pe o porțiune de aproximativ 2 kilometri, îngreunând traficul pe DN 7, între localitățile Orăștie și Aurel Vlaicu. La această oră, la intersecția DN7 cu breteaua de coborâre de pe autostrada A1, sensul de mers Sebeș –Deva, traficul rutier este restricționat pe banda de coborâre, și se desfășoară alternativ pe un singur sens, urmând să fie reluat în jurul orei 16:00.

La fața locului se află polițiștii rutieri care dirijează traficul rutier și reprezentanții ISU Hunedoara. De altfel, există și o avertizare hidrologică de Cod portocaliu pentru râul Orăștie, iar avertizarea  populației a fost transmis mesaj RO ALERT. În plus, în zonă încă plouă.

ISU Hunedoara: 11 gospodării inundate în municipiul Orăștie

Potrivit ISU Hunedoara, șapte persoane din Orăștie, județul Hunedoara, au fost evacuate preventiv, pentru că locuințele lor au fost inundate în urma ploilor abundente, care au îngreunat și traficul pe DN 7.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

35 de pompieri din județul Hunedoara, cu 10 autospeciale, acționează pentru înlăturarea efectelor negative produse de precipitatiile abundente din ultimele ore.

Prin intermediul numărului unic de urgență 112 au fost anunțate până la această oră, 11 gospodării inundate în Orăștie. Pentru 7 persoane, printre care și un minor, s-a luat hotărârea de evacuare din casele amenințate de ape.

Pompierii militari au evacuat în siguranță persoanele aflate în pericol, acestea fiind transportate cu un microbuz spre un centru pus la dispoziție de către Primăria Orăștie. Pe de altă parte, circulația rutieră se desfășoară pe un singur fir, alternativ, pe DN 7, în zona localității Orăștie, județul Hunedoara, din cauza acumulării de apă pe carosabil, la intrarea pe autostrada A1 Sibiu-Deva, ca urmare a precipitațiilor din ultima perioadă. Se estimează reluarea traficului în condiții normale în jurul orei 16:00.

Sursa foto: ISU Hunedoara

Sursa video 1: Prefectura Hunedoara

Sursa video 2: ISU Hunedoara

Citește și: Tulcea: 5 incendii de vegetație uscată produse noaptea trecută. Pomperii, apel repetat către locuitori să fie responsabili | VIDEO