Confidenţialitate

Tulcea: 5 incendii de vegetație uscată produse noaptea trecută. Pompierii, apel repetat către locuitori să fie responsabili | VIDEO și FOTO

Cinci incendii de vegetație uscată au izbucnit în cursul nopții trecute pe raza mai multor localități din județul Tulcea. Aceste incendii s-au produs pe suprafețe relativ mici, însă, din cauza vântului puternic și a vegetației foarte uscate, riscul ca acestea să se propage la obiective economice și de interes era foarte ridicat.

Incendiile au fost rapid anunțate la numărul unic de urgență 112, iar pompierii tulceni, împreună cu serviciile voluntare pentru situații de urgență locale au reușit în timp operativ să localizeze și să lichideze incendii prevenind astfel producerea unor pagube însemnate.

Incendiile la care au intervenit salvatorii tulceni s-au manifestat pe raza localităților Luncavița, Poșta, Agighiol, Tudor Vladimirescu și Murighiol iar pagubele au fost limitate la aproximativ 6 ha de vegetație uscată și aproximativ o tonă de gunoi.

Pompierii fac încă o dată apel către locuitori să fie responsabili și să respecte legislația în vigoare. Este interzisă incendierea resturilor vegetale din gospodării, a terenurilor agricole și a zonelor uscate din Delta Dunării. Astfel de incendii produse mai ales când sunt intensificări ale vântului pot deveni adevărate pericole pentru locuitorii zonelor locuite, pentru bunurile și locuințele acestora. De asemenea, fauna și vegetația au de suferit în urma acestor arderi.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Sursa colaj foto: ISU Tulcea

Sursa video: ISU Tulcea

Citește și: Incident la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”. 25 de elevi au ajuns la spital, după ce un altul de 15 ani ar fi utilizat spray iritant, posibil paralizant, în incinta clădirii | VIDEO