Confidenţialitate

Inundații masive în Emiratele Arabe Unite. Un bărbat a murit, marile magazine au fost inundate, iar traficul aerian a fost perturbat | AUDIO | VIDEO

Inundații în Emiratele Arabe Unite. Autoritățile vorbesc despre cea mai mare cantitate de precipitații din ultimii 75 de ani. Într-o singură zi, cantitatea de apă a atins media anuală. Traficul aerian a fost suspendat pe aeroportul Dubai. Din păcate, sunt și victime. O persoană de 70 de ani a murit luată de ape.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mașini care zac pe jumătate scufundate în apă și case inundate se observă în imaginile difuzate pe rețelele de socializare. Centrele comerciale emblematice Dubai Mall și Mall of The Emirates au fost de asemenea inundate, iar într-o stație de metrou din Dubai, apa ajungea până la glezne, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Autoritățile au trimis cisterne să evacueze apa de pe străzi. Sunt multe zone în care nu există canalizare, în condițiile în care ploile sunt neobișnuite în Emiratele Arabe Unite, iar precipitații cad doar în timpul lunilor reci de iarnă.

Școlile au fost închise, iar multe companii le-au recomandat angajaților să lucreze de acasă.

Pe Aeroportul Internațional din Dubai, pista este, de asemenea, inundată, iar traficul aerian perturbat temporar, unele zboruri fiind deviate.

Ploile au început de luni seară și până marți seara s-a acumulat o cantitate de apă egală cu cantitatea medie de precipitații dintr-un an.

Un bărbat de 70 de ani aflat în mașină a fost luat de ape și nu a mai putut fi salvat.

Centrul Național de Meteorologie i-a îndemnat pe locuitori să își ia toate măsurile de precauție și să evite zonele inundate. Meteorologii spun că va continua să plouă în perioada următoare, în Emiratele Arabe Unite.

Sursa foto: X / Dubai Media Office

Citește și: MAE: Atenționare de călătorie pentru românii care merg sau se află în Grecia. Programul mijloacelor de transport, afectat de greva din sector | AUDIO