Confidenţialitate

MAE: Atenționare de călătorie pentru românii care merg sau se află în Grecia. Programul mijloacelor de transport, afectat de greva din sector | AUDIO

Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru românii care merg sau se află în Grecia. Astăzi este organizată o grevă națională în sectorul transportului public, care va afecta programul autobuzelor, metroului, trenurilor şi taxiurilor. Angajații din acest sector cer contracte colective de muncă și angajări de personal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Se estimează că greva din Grecia va dura 24 de ore, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

În timpul grevei, toate cele trei linii ale metroului din Atena și tramvaiul vor fi scoase din funcțiune, în timp ce autobuzele vor circula doar până la ora 21.00.

Taxiurile nu vor mai circula începând cu ora 15:00.

Căile ferate naționale vor fi, de asemenea, afectate. Compania care le gestionează, Hellenic Trains, a anunțat modificări și anulări ale trenurilor.

Și Federaţia Navală Panelenă participă la protestul național. Nu vor circula feriboturile, nici navele de transport maritim.

Sindicaliștii din sectorul de transport cer salarii mai mari, condiții mai bune de muncă și o finanțare mai mare pentru serviciile publice.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Iași: Tânăr de 21 de ani, rănit după ce trotineta electrică pe care o încărca în sufragerie a explodat. Poliția a dechis dosar penal | AUDIO