Confidenţialitate

Interzis la pescuit, de sâmbătă. Ce specie de pește pot captura pescarii comerciali în perioada prohibiției | AUDIO

Prohibiţia generală a pescuitului începe de sâmbătă, 9 aprilie 2022. Astfel este protejată resursa piscicolă în perioada de reproducere şi cea imediat următoare. Măsura se instituie în fiecare an, prin ordin comun al Ministerelor Mediului și Agriculturii.

În perioada interdicțiilor, pescarii comerciali vor putea captura doar scrumbie, specie pentru care interdicțiile se aplică etapizat pe Dunăre. Aceștia se plâng, însă, din cauza capturilor mici – și de faptul că nu se acordă subvenții pentru când sunt afectați de restricții ori de condițiile meteo neprielnice.

În timpul unei dezbateri avute de pescari la Tulcea cu autoritățile din domeniu, discuțiile au fost aprinse.

Prohibiția se instituie pentru 60 de zile în apele interioare din România. Astfel, până la 7 iunie, este interzis pescuitul în Prut, în zonele inundate temporar sau permanent de acest râu și în lacul de acumulare Stânca-Costeşti.

Nu e permisă capturarea peștilor în același interval nici în lacurile de pe litoral, în meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, în complexul Razim-Sinoe, zone din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Prohibiţia pescuitului în apele de frontieră începe din 24 aprilie şi va dura 45 de zile. Măsura este valabilă pentrul braţul Chilia al Dunării până în golful Musura şi pe Dunăre, în zona care constituie frontieră de stat cu Bulgaria.

Sursa foto: Unsplash / Harris Vo

Citește și: Furnizorii de energie electrică nu mai pot percepe tarife pentru abonamentul zilnic după noua lege care privește plafonarea prețurilor | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.