Confidenţialitate

Decizia luată de liberali după întâlnirea de marți de la Vila Lac: Continuă demersurile pentru modificarea legii achizițiilor publice

Liberalii merg înainte cu modificarea legii achizițiilor publice. Decizia a fost luată la o întâlnire a parlamentarilor PNL cu premierul Nicolae Ciucă. Totuși, liberalii sunt de acord să aducă și o modificare importantă.

Senatorii și deputații PNL s-au întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă la o vilă de protocol a guvernului. Una dintre deciziile luate a fost să continue demersurile parlamentare pentru modificarea legii achizițiilor publice, astfel încât pragul pentru achiziții directe, fără licitație, să crească până la un milion de euro.

Argumentul a fost, potrivit unor surse participante la ședință, că inițiativa legislativă respectă directivele europene și, mai mult, în lipsa ridicării pragului pentru achiziții fără licitație ar putea fi pus în pericol PNRR.

Liberalii au agreat însă ca autoritatea care va controla derularea achizițiilor publice să fie Curtea de conturi. În prezent, inițiativa prevede ca Agenția națională pentru achiziții publice să facă verificările.

În cadrul întâlnirii, premierul Ciucă le-a transmis parlamentarilor PNL să susțină legea offshore în forma depusă și să o treacă urgent prin legislativ.

Liberalii i s-au plâns însă șefului guvernului de faptul că inițiativele lor legislative se întorc aproape toate cu aviz negativ de la Consiliul legislativ, în vreme ce ale social-democraților primesc avize pozitive pe bandă rulantă. Consiliul legislativ este condus de fostul ministru PSD al Justiției Florin Iordache.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Elena Udrea așteaptă să vadă dacă va fi extrădată de autoritățile bulgare. A cerut să nu fie trimisă în țară pentru că este persecutată politic