Confidenţialitate

Institutul Marius Nasta va deschide un compartiment dedicat celor care au trecut prin Covid și au nevoie de recuperare

Sunt mulți pacienți COVID care trec prin boală și au nevoie de recuperare: odată cu scăderea numărului de infectări noi, la Institutul Marius Nasta din București va fi deschis un compartiment dedicat celor care au nevoie de suport medica în continuare.

Managerul spitalului, Beatrice Mahler, spune vor fi în total 13 paturi pentru acești pacienți:

„Este un compartiment care vine ca o necesitate la ceea ce am constatat în această perioadă, nevoia pacientului cu status post-Covid de a rămâne într-o secție medicală pentru a beneficia de o recuperare. Nu toți pacienții pot fi externați pentru că nu la toți insuficiența respiratorie se remite.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pacienții vor primi inclusiv consiliere psihologică, mai spune Beatrice Mahler:

„Un program adecvat funcției pulmonare cu care rămâne pacientul după ce iese din secția Covid. Acest nivel de exerciții și de efort va fi stabilit în funcție de toleranța la efort pe care o au pacienții și va fi crescut treptat. Medicul specialist de boli de nutriție și diabet va veni cu suportul nutrițional și cu sfaturile nutriționale. Un beneficiu în recuperare îl are psihoterapia, psihologul institutului, care poate să ajute pacientul care a trecut prin Covid.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Scăderea bruscă a numărului noi de cazuri din ultimele zile este și rezultatul campaniei de vaccinare, declară Beatrice Mahler:

„În mare parte, această scădere sau curba de scădere atât de abruptă și de susținută se datorează, în mare parte, campaniei de vaccinare. Sigur că da, scăderea e un cumul de factori care aduce, pe lângă campania de vaccinare și regulile care au fost respectate și vor trebui să fie în mare respectate și de acum înainte, dar și anotimpul care favorizează reducerea numprului de infecții acute respiratorii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aproape 4 milioane de oameni s-au imunizat până acum cu cel puțin o doză.