Confidenţialitate

Instanța suspendă hotărârea prin care a fost adoptat bugetul Focșaniului. Decizia este executorie

După ce bugetul Focșaniului a fost invalidat de Fisc și cu greu s-a ajuns la o înțelegere în Consiliul Local pentru acoperirea capitolelor negative, acum instanța suspendă hotărârea prin care a fost adoptat bugetul.

Sindicaliștii din primărie au cerut acest lucru, pe motiv că hotărârea ar fi ilegală. Decizia Tribunalului Vrancea nu este definitivă, dar este executorie.

Sindicaliștii au arătat în fața magistraților că au fost tăiate 30% din cheltuielile de funcţionare, în special drepturi salariale, iar prin aceste diminuări de sume s-au încălcat prevederile Codului Administrativ şi cele din Legea Finanţelor Publice, considerându-se că s-a modificat total proiectul de buget iniţial.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată, dar este executorie, ceea ce înseamnă că până la judecata pe fond și un verdict final bugetul e suspendat.

Asta înseamnă că Primăria și instituțiile din subordine vor funcționa cu o cotă de 1 la 12 din bugetul anului trecut în ceea ce privește funcționarea. Investițiile vor fi însă blocate, explică primarul Cristi Misăilă.

Magistrații au decis, de asemenea, ca suma 7550 de lei, cheltuieli de judecată, să fie suportată de Consiliul Local, care are un termen de 5 zile de la comunicare pentru a face recurs.