Confidenţialitate

Instanța de la Mangalia a respins ca nefondată cererea judecătoarei dosarului Vlad Pascu de a renunța la caz. Este așteptată o decizie a CSM | AUDIO

Ioana-Ancuța Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Colegii de instanță i-au respins defintiv cererea de abţinere. Urmează decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) privind suspendarea sa din funcție, care se va da pe 24 aprilie. Amintim, judecătoarea a revoltat opinia publică după ce a apărut la procesul privind accidentul de la 2 Mai mestecând gumă și a întrebat dacă unul dintre tinerii uciși se află în sală. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Judecătorii de la Mangalia au considerat neîntemeiată cererea colegei lor de a renunța la judecarea dosarului și au respins solicitarea ca fiind nefondată.

Următorul termen în procesul lui Vlad Pascu este pe 9 mai.

Amânarea a fost cerută de familiile victimelor, care așteaptă pronunțarea CSM privind propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei până la finalizarea procedurilor disciplinare.

Decizia va fi luată pe 24 aprilie.

Dacă CSM ar accepta suspendarea Ioanei-Ancuța Popoviciu, dosarul va fi repartizat unui alt judecător, iar întregul proces ar trebui luat de la capăt.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Amânare în cazul dosarului „2 Mai”: Ultimul termen de judecată în procesul lui Vlad Pascu este data de 9 mai | AUDIO