Confidenţialitate

Amânare în cazul dosarului „2 Mai”: Ultimul termen de judecată în procesul lui Vlad Pascu este data de 9 mai | AUDIO

Ultimul termen de judecată în procesul lui Vlad Pascu, șoferul care sub influența drogurilor a ucis doi studenți și a rănit alți trei s-a amânat pentru data de 9 mai. Amânarea a fost cerută de familiile victimelor care au spus că așteapta pronunțarea CSM cu privire la propunerea de suspendare a judecătoarei de caz. Aceasta, la rândul ei, a anunțat că a formulat cerere de a renunța la judecarea dosarului „2 Mai”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Al patrulea termen de judecată în dosarul tragediei de la 2 Mai ar fi trebuit să fie ultimul. Urma să se dea pronunțarea. A apărut, însă, propunerea Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a judecătoarei de caz Ancuța Popoviciu pentru gafele repetate care au stârnit revolta familiilor îndurerate.

Pentru că CSM analizează propunerea în 24 aprilie, familiile victimelor au cerut amânarea cauzei după această dată.

Vlad Pascu, prezent prin videoconferință, a cerut respingerea amânării. La fel și procurorul de caz. Judecătoarea Ancuța Popoviciu, după o clipă de gândire, a acceptat însă amânarea dosarului pentru data de 9 mai. A anunțat totodată că a formulat cerere de abținere – adică vrea să renunțe la judecarea dosarului.

Părinții victimelor vor ca dosarul să fie reluat

Pentru prima dată, părinții victimelor sunt mulțumiți. Vor ca dosarul să fie reluat de la zero.

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei:Trăiesc cu speranța că se va face dreptate într-un final. Cine va prelua… sper să preia cineva. Doamna judecătoare, doamna Ancuța a fost din start, de la prima înfățișare, la prima ședință, a fost depășită”.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi: „Pentru el și pentru familia noastră am puterea să mă lupt până la moarte. Să i se facă dreptate lui Sebi”.

Urmează ca CSM să admită sau, dimpotrivă, să respingă cererea de suspendare a judecătoarei. Dacă cerera va fi admisă, dosarul va fi preluat de către un alt judecător al Judecătoriei Mangalia care va relua întreaga procedură de la zero. Iar cererea de abținere a judecătoarei va fi analizată de către un alt complet al Judecătoriei Mangalia.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Vlad Pascu rămâne în arest preventiv la Poarta Albă | AUDIO | GALERIE FOTO